ARTICOLE Protopopiatul Ortodox Român Blaj

“Bat clopote cântând reîntregirea” - Concert de colinde şi cântece patriotice la Mihalţ

Galerie foto

                                     
 Cu binecuvântarea IPS Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, joi, 27 decembrie 2018, în a trei azi de Praznic Luminos al Naşterii Domnului, a avut loc la Căminul Cultural din Mihalţ un concert de colinde şi cântece patriotice închinat sărbătorii Crăciunului şi Centenarului Marii Uniri.
 Evenimentul a debutat cu recitalul corului preoţesc al Protopopiatului Blaj, condus de părintele Mihai Bedelean, care a transmis prin glas de colind vestea cea bună a Naşterii Mântuitorului. Au urmat apoi glasuri calde de copii ai corului Şcolii Gimnaziale “Ion Breazu” din Mihalţ, îndrumaţi de prof. Anca Ştiop, care ne-au reamintit că Pruncul Sfânt vine din cer să se sălăşluiască în sufletele curate şi neprihănite. Inimile au vibrat apoi pe acordurile cântecelor patriotice aduse în dar de Cenaclul “Lumină Lină” al cărui coordonator, părintele Cătălin Dumitrean a mărturisit într-un interviu anterior că scopul sau esenţa activităţii pe care o desfăşoară, a acestei liturghii de după liturghie, este de a duce “lacrimile Maicii Domnului în inimile oamenilor” şi de a “purta dorurile românilor spre cer”. Alături de ei, ca invitat de onoare, părintele Doru Gheaja, a atins cea mai sensibilă coardă a sufletului românesc interpretând melodii precum “Tu Ardeal”, “Cântecul lui Ştefan” sau “Marşul lui Iancu”. Seara a fost încununată de Ansamblul folcloric “BanulMihalcea” al Căminului Cultural din Mihalţ, care a prezentat o serie de dansuri populare specifice zonei.  
 Organizatorii acestui eveniment au fost parohiile ortodoxe I şi II din Mihalţ, parohiile ortodoxe Obreja şi Cistei şi Şcoala Gimnazială “Ion Breazu”, cu sprijinul Primăriei Mihalţ.
 
                                                                      Pr. Popârlan Adrian