ARTICOLE Protopopiatul Ortodox Român Blaj

Festival de Pricesne : “Maica Domnului – mama noastră a tuturor” în Parohia Sânmiclăuş.

Galerie foto


       Duminică, 10 martie a.c., în parohia Sânmiclăuş, Protopopiatul Blaj, a avut loc a lV-a ediţie a festivalului de pricesne închinat Maicii Domnului : “Maica Domnului – mama noastră a tuturor”. La acest eveniment au participat corurile tinerilor din parohiile: Biia, îndrumaţi de părintele Lucian Feşteu; Şona, îndrumaţi de părintele Traian Ghiurfălean şi dna. prof. Simona Matei şi Sânmiclăuş îndrumaţi de părintele Claudiu Moldovan şi dna. prof. Alina Moldovan.
       Pe lângă frumoasele pricesne interpretate de tinerii prezenţi, credincioşii care au luat parte la eveniment, au avut posibilitatea de a participa şi la prima activitate Pro Vita din protopopiat. În cadrul acestei acţiuni, credincioşii au vizionat două filme documentare care au evidenţiat importanţa vieţii şi rolul creştinilor în acţiunile de diminuare a fenomenelor care duc la scăderea natalităţii.
       Printre invitaţii de seamă a fost dl. Deputat Claudiu Răcuci, care şi-a arătat toată susţinerea şi sprijinul în organizarea următoarelor activităţi din protopopiatul Blaj.
       Această activitate face parte din calendarul de activităţi al grupului de iniţiativă al protopopiatului Blaj, activităţi care se desfăşoară cu binecuvântarea Î.P.S. Irineu arhiepiscopul Alba Iuliei.
                                                    Pr. Claudiu Moldovan.